Hur går det till att utveckla cykelturistiska leder?

Att utveckla cykelleder för MTB och att investera och utveckla den första nationella cykelturismleden, vilka erfarenheter finns att ta del av?

Katarina Rönnbacka Nybäck och Regionråd Irén Lejegren berättar om resan med Bergslagen cycling, som på bara några år gick från noll turistiska leder till Sveriges största cykelområde. 2010 fanns det inte några mountainbikeleder och de få leisure-lederna som existerade lyftes som bäst på en kommunal hemsida. 2013 kunde vi presentera ett av Europas största sammanhängande mountainbikeområden, samt leder för leisure och roadbike. Allt för en budget på under 5 miljoner kronor. Lederna har kommit till främst med hjälp av kommuner, markägare och Länsstyrelsen och varumärket hålls samman av region Örebro län. Kom och ta del av hur ett cykelområden gynnar företag och människor på landsbygden.

Jonas Olsson, strateg på Destination Halland, berättar om utvecklingen av Kattegattleden, Sveriges första nationella cykelled. Leden har ett unikt havsnära läge och går mellan Helsingborg och Göteborg hela vägen genom Halland. Den 395 km långa leden är en samverkan mellan regioner, kommuner och Trafikverket.

Hitta till konferenslokalen

Karta över konferenslokaler.

Klicka på bilden för en större version.